Sallame
Tatil ne güzel şey :P
1 gün çalışıp yine tatil olması ise bomba birşey :))
İşte sizle tatil sabahlarında yaptığımız kahvaltıdan birini paylaşmak istiyorum..
Geçen hafta 23 nisanın tatil olması ile gelen annemle Ankara da biraz
gezdik ve yöresel ürünlerin satıldığı Atatürk Kültür Merkezine uğradık..
Satndların birinden mıhlama peyniri,mısır unu ve tereyağı alıp
tarif bile bilmeden yapmaya çalıştık..
Tamam kabul ediyorum ilk denemem çok iyi değildi.
Ama sonrakiler gayet lezzetliydi..
Evet tarif çok basit.İş malzemelerde :P
Tereyağı eritip mısır ununu azıcık kavuruyoruz.Üzerine unumuzun miktarına göre
suyumuzu katıp hamur kıvamına getiriyoruz..
Mıhlama peynirizide üzerini kapatacak kadar eklayip eriyene kadar karıştırıyoruz..
Ben tuzda ekledim.
Ve uzayıp sünmeye başlayınca mıhlamamız hazırdır :))
Peynirin erimeye başladığı an :))
Buradada nasıl uzadığını görüyoruz :))
Ve kahvaltı masamızdaki yerini
midemizdeki yerini paylaşamıyorum :P
Ve yine Anacığımla yaptığımız kivi reçeli :)
Vişne reçeli gibi mayhoş tad sevenlere tavsiye edilir..Peynirle çok güzel gidiyor
:))
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum
A.e.olun..
Hiç yemedim mıhlama ama nedense yapılışnda hep yumurta kullanıldıgını hayal etmiştim :)
YanıtlaSilBelkide yumurtalı olanıda vardır.Bende pek bilemiyorum.Karadenizli arkadaşlara danışmak lazım :))
SilAma senin acil mailine bakman lazım :)
Sil:))
Siliki haftadır şaşı peş oldumm gülümm bende:)
YanıtlaSilçocuklar bir gün ewde bir okuldaa:))
aslında güüzelll olddu:))
afiyet ball olsunn gülümm,ışınlanasın geldi o sofrayaa:)
ellerinize sağlık..
öpüyorum mavişimm.:)
mutlu haftalar...
:))
SilÇok güldüm Ayşegülüm :))
Bende saat alarmı bir ayarlıyorum bir kapıyorum :))
Aynı durumdayım :)
acaba sana gelsem bana yaparmısın kuzumn :)
YanıtlaSilDelimisin..
SilSen gel yeterki!!
Ama ondan sonra uf çatlıcam walla bir lokma daha yiyemem demek yok :))
mıhlama,kuymak denilen şeyi hep merak etmişimdir, tadını yani, görünüşü farklı ama lezzetli bişey ki yiyenler, yapanlar çok övüyor, denemek lazım, afiyet olsun size :)
YanıtlaSilÇocukken annanem yapardı.Ağzıma bile sürmezdim.Şimdilerde bayıla bayıla yiyorum :)) Bence denemelisin ;)
SilELLERİNE SAĞLIK GÜZEL GÖZLÜ ARKADAŞIM SENİN ELİNDEN HERŞEY LEZZETLİ
YanıtlaSil:)
BAN BEKLERİM ÖDÜLÜ VAR... BANA LAYIK GÖRMÜŞ ARKADAŞIM BANDE ARKADAŞLARIMLA PAYLAŞMAK İSTEDİM
:)
Ay çok sevindim...Teşekkür ederim canım benim ya :))
SilIhmmm nefıs gorunuyor cnm yaa :)
YanıtlaSilAfıyet şeker olsun.
Teşekkür ederim ;)
Silyapılırmı bu ama yaa:)
YanıtlaSilcanım çekti resmen oh ohh ellerine sağlıkkkk
:))
Silİsteyen gelecek evimize yiyecek arkadaş :)
bayılırım muhlamaya ve reçelin her türlüsüne :) çok ta güzel görünüyor afıyet bal şeker olsun
YanıtlaSilTeşekkür ederim ;)
Silsüpeer olmuş canımm ya ben de kuymak yemeyeli çoook uzun zaman oldu:(( yakın olsaydık gelrdim yapardın demi bana canım arkdşım:)) Allah ağız tadınızı bozmasın.AMİNNNNN
YanıtlaSilÖöööö
SilBir düşünmem lazım :))
Şaka şaka her zaman beklerim.Ne güzel olur :))
ben karadenizli degilim ama pek severim kuymak yemegi, sizin kahvalti sofraniz ve kuymak da cok lezizi gozukuyor ellerinize saglik...
YanıtlaSilhttp://tatlikiraz.blogspot.com/
Çok teşekkür ederim tatlı kiraz :)) Haftasonu en çok kahvaltı kısmını seviyorum :)) Buarada blogunuz da hayırlı olsun :) Çok beğendim ;)
SilSevgilerimle...
eline sağlık çok da severim
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silkuymağı ilk defa Trabzonda tattım ve bayıldımmm :)) peyniri özelmiş sanırım ordan getirip burda bol bol yapmak istiyorum nişanlım Trabzonlu olduğu için Karadeniz mutfağına sardım bu aralar :)) ellerine sağlıkk :)
YanıtlaSilOo o zaman çok şanslısın.Çünkü tereyağı ve peyniri tadını çok değiştiriyor.Aman çok fazla yapma çünkü çok kalorili ;)
Sil