1 Mayıs 2012 Salı

Mıhlama (Kuymak)

Sallame
Tatil ne güzel şey  :P
1 gün çalışıp yine tatil olması ise bomba birşey :))
İşte sizle tatil sabahlarında yaptığımız kahvaltıdan birini paylaşmak istiyorum..

Geçen hafta 23 nisanın tatil olması ile gelen annemle Ankara da biraz
gezdik ve yöresel ürünlerin satıldığı Atatürk Kültür Merkezine uğradık..
Satndların birinden mıhlama peyniri,mısır unu ve tereyağı alıp
tarif bile bilmeden yapmaya çalıştık..

Tamam kabul ediyorum ilk denemem çok iyi değildi.
Ama sonrakiler gayet lezzetliydi..

Evet tarif çok basit.İş malzemelerde :P
Tereyağı eritip mısır ununu azıcık kavuruyoruz.Üzerine unumuzun miktarına göre 
suyumuzu katıp hamur kıvamına getiriyoruz..
Mıhlama peynirizide üzerini kapatacak kadar eklayip eriyene kadar karıştırıyoruz..
Ben tuzda ekledim.
Ve uzayıp sünmeye başlayınca mıhlamamız hazırdır :))


Peynirin erimeye başladığı an :))



Buradada nasıl uzadığını görüyoruz :))



 Ve kahvaltı masamızdaki yerini 
 midemizdeki yerini paylaşamıyorum :P


Ve yine Anacığımla yaptığımız kivi reçeli :)
Vişne reçeli gibi mayhoş tad sevenlere tavsiye edilir..Peynirle çok güzel gidiyor
:))
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum
A.e.olun..



26 yorum:

  1. Hiç yemedim mıhlama ama nedense yapılışnda hep yumurta kullanıldıgını hayal etmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belkide yumurtalı olanıda vardır.Bende pek bilemiyorum.Karadenizli arkadaşlara danışmak lazım :))

      Sil
    2. Ama senin acil mailine bakman lazım :)

      Sil
  2. iki haftadır şaşı peş oldumm gülümm bende:)
    çocuklar bir gün ewde bir okuldaa:))
    aslında güüzelll olddu:))
    afiyet ball olsunn gülümm,ışınlanasın geldi o sofrayaa:)
    ellerinize sağlık..
    öpüyorum mavişimm.:)
    mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))
      Çok güldüm Ayşegülüm :))
      Bende saat alarmı bir ayarlıyorum bir kapıyorum :))
      Aynı durumdayım :)

      Sil
  3. acaba sana gelsem bana yaparmısın kuzumn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Delimisin..
      Sen gel yeterki!!
      Ama ondan sonra uf çatlıcam walla bir lokma daha yiyemem demek yok :))

      Sil
  4. mıhlama,kuymak denilen şeyi hep merak etmişimdir, tadını yani, görünüşü farklı ama lezzetli bişey ki yiyenler, yapanlar çok övüyor, denemek lazım, afiyet olsun size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukken annanem yapardı.Ağzıma bile sürmezdim.Şimdilerde bayıla bayıla yiyorum :)) Bence denemelisin ;)

      Sil
  5. ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL GÖZLÜ ARKADAŞIM SENİN ELİNDEN HERŞEY LEZZETLİ
    :)
    BAN BEKLERİM ÖDÜLÜ VAR... BANA LAYIK GÖRMÜŞ ARKADAŞIM BANDE ARKADAŞLARIMLA PAYLAŞMAK İSTEDİM
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok sevindim...Teşekkür ederim canım benim ya :))

      Sil
  6. Ihmmm nefıs gorunuyor cnm yaa :)
    Afıyet şeker olsun.

    YanıtlaSil
  7. yapılırmı bu ama yaa:)
    canım çekti resmen oh ohh ellerine sağlıkkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))
      İsteyen gelecek evimize yiyecek arkadaş :)

      Sil
  8. bayılırım muhlamaya ve reçelin her türlüsüne :) çok ta güzel görünüyor afıyet bal şeker olsun

    YanıtlaSil
  9. süpeer olmuş canımm ya ben de kuymak yemeyeli çoook uzun zaman oldu:(( yakın olsaydık gelrdim yapardın demi bana canım arkdşım:)) Allah ağız tadınızı bozmasın.AMİNNNNN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ööööö
      Bir düşünmem lazım :))
      Şaka şaka her zaman beklerim.Ne güzel olur :))

      Sil
  10. ben karadenizli degilim ama pek severim kuymak yemegi, sizin kahvalti sofraniz ve kuymak da cok lezizi gozukuyor ellerinize saglik...
    http://tatlikiraz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlı kiraz :)) Haftasonu en çok kahvaltı kısmını seviyorum :)) Buarada blogunuz da hayırlı olsun :) Çok beğendim ;)
      Sevgilerimle...

      Sil
  11. eline sağlık çok da severim

    YanıtlaSil
  12. kuymağı ilk defa Trabzonda tattım ve bayıldımmm :)) peyniri özelmiş sanırım ordan getirip burda bol bol yapmak istiyorum nişanlım Trabzonlu olduğu için Karadeniz mutfağına sardım bu aralar :)) ellerine sağlıkk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo o zaman çok şanslısın.Çünkü tereyağı ve peyniri tadını çok değiştiriyor.Aman çok fazla yapma çünkü çok kalorili ;)

      Sil