17 Eylül 2013 Salı

Dible (Fasulyeli Pilav)

 
 
Herkese kocaman günaydınnnnn.
Nasılsınız sevgili okuyucularım.
Biz kızımla gayet iyiyiz :)
Bugün işyerimizde son günümüz.
Yarın 37. hafta raporumuzu almaya gidicez.
Biliyorum bebekle ilgili yazımı henüz hazırlayamadım.
Ama evde olacağım için bundan sonra hazırlayalım.
:)
Size şimdi ilk kez yaptığım ve bayıla bayıla yediğim bir tarif vereceğim.
Pilavımızın adı DİBLE :)
Herşeyi çok kolay.
Malzemeler hepsi göz kararı.
Ama yinede bir miktar belirtelim.
-250 gr. fasulye.
1 küçük domates
-1 baş soğan
-1,5 su bardağı pirinç
-2 su bardağı sıcak su
-zeytinyağı
 
 (annem fotoğrafta kızımda çıkmış :) şimdiden meraklı objektiflere :)
 
Fasulyelerimizi yıkadıktan sonra kenarlarını soyacakla alıyoruz ki kılçıklar dilimize dolanmasın
 
;)
 
Ardından biraz büyükçe doğradığımız soğanlarımızı zeytinyağı ile kavurmaya başlıyoruz.


 
karamelleştikten sonra soğan büyüklüğünde kestiğimiz fasulyelerimiz de kavurmaya bırakıyoruz.
 
 

kavurma tamamlandıktan sonra domatesimizi de ilave ediyoruz. Biraz daha kavurup, 20 dk. sıcak suda beklettiğimiz pirinçlerimizi ilave ediyoruz.


 
Güzelce karıştırıp 2 bardak sıcak suyumuzu da ekledikten sonra
Tuzumuzu katıp pişmeye bırakıyoruz...

 
Ve sonuç lezzeti şahane.
Ramazan ayında bir programda görmüştüm o günden beri aklımdaydı.
Tarifi not etmemişim fakat aklımda kaldığı kısmı ile paylaşmaya ve yapmaya çalıştım.
Hatalarım oldu ise affola.
Hepinize kucak dolusu sevgiler :)))